måndag, augusti 27, 2007

VÄLKOMNA TILLBAKA!!

Nu är det långa sköna sommarlovet slut och alla barn tillbaka i skolbänken! Vi vuxna på skolan har varit här ett tag redan, i lite mer än en vecka har vi förberett oss på denna viktiga dag. Läsåret kommer att innebära en del nyheter på skolorna. Den första är att jag ändrar vilka dagar jag befinner mig på skolorna, jag kommer att vara:

måndag, torsdad, fredag på Backaskolau
tisdag, onsdag på Lovisaskolan
En annan och för oss på Backa mycket välkommen nyhet är att vi kör igång med ett Bokråd, äntligen, på Backaskolan också. På Lovisa har vi sedan länge arbetat med denna form av elevaktivt läsfrämjande arbete med mycken framgång. Jag hoppas att få återkomma med mer om bokrådet längre fram, men vill man redan nu veta mer om hur vi har jobbat på Lovisa, kan man söka på "bokrådet" här på bloggen, för att läsa mer. Eller spana in vår (nu lite försummade) wiki på http://bokradet.wikispaces.com/.
Jag kommer också att erbjuda alla fyror och femmor en "högläsningsmorgon" utanför schemat. För de som inte har fritidshem att gå till är biblioteket extraöppet på fredagsmornar kl 07.45-08.15. Då kan man komma och njuta av högläsning... Hur detta kommer att utveckla sig vet vi ju inte ännu - det kanske inte är någon som orkar hit... Men på Fäladsgården har skolbibliotekariens läsmornar blivit väldigt poppis, så vi får väl hoppas på samma framgång här!
Det var väl de viktigaste förändringarna som kommer att märkas utåt. I övrigt så arbetar vi ju ständigt med att förändra/förbättra våra arbetssätt. Arbetet med SMiLE går in på sin sista termin. Vår nya handlingsplan för biblioteksverksamhetenpå hela NF1 ligger klar och är ett resultat av den process vi gått igenom hittills.
Och ännu en gång: VÄLKOMNA TILL ETT NYTT SPÄNNANDE LÄSÅR!!