tisdag, oktober 26, 2010

Laddar för Internationella skolbiblioteksdagen och Litteralund

Den här veckan brakar Litteralund lös. På Backa och Lovisa ska fyra klasser på olika författar- eller illustratörsbesök. Det är alla tvåorna som ska träffa respektive Jörn Jensen, det danska lättlästfenomenet, Stian Hole, nykommlingen från Norge med två fängslande böcker om Herman bakom sig och Lotta Geffenblad, svensk bilderbokskonstnär och serietecknare som gjort succé med böckerna om Prick och Fläck. Dessutom är det en femma som ska få träffa Pia Hagmar, vår svenska okrönta hästboks- och barndeckardrottning. Allt nu i veckan.

Dessutom laddar vi som bäst för internationella skolbibliotekadagen som infaller i morgon. På Backa blir det en liten improviserad invigning av vårt ny "Speakers Corner" där bland annat våra ettor kommer att läsa egenproducerade berättelser. Dessutom kan man se alla Backas bidrag till Poem Express (utom de här nedan som valts ut till fortsatt tävlan) i biblioteket. På Lovisa kommer citattävlingen att avgöras och dessutom anordnas bokbytardagar i veckan.

På tal om Poem Express är nu Backas och Svenshögs bidrag nu på plats i Stadshallen. Gå dit och beundra, begrunda och rösta på lördag!

1 kommentar:

Klara sa...

upptäcker att kommentarsmöjligheten är tillbaka! HURRA! Jag vet inte vad jag gjort, mer än att fixa och trixa fram och tillbaka. Skönt att det fungerade till slut!