tisdag, januari 31, 2012

Välkommen vecka 5, tillbakablick vecka 4.

Den innevarande veckan går mycket i fortbildningens tecken för mig. Igår var jag med ett gäng lärare, förskollärare och andra pedagoger från vårt skolområde på utbildning i layout och utställningsteknik. Detta inför den utställning vi kommer att ha i Stadshallen i april (läs om förra årets utställning här). Det var Karin Gandini, verksam bland annat vid Reggio Emilia Institutet i Stockholm, som höll kursen. I och med att hennes koppling till (för)skola och Reggioinspirerad pedagogik är så stark, kom utbildningen naturligt att hamna på en nivå som var väldigt lagom och handfast för oss.

På onsdag, i morgon, är det dags för det första av fyra tillfällen i kursen "Att skriva med barn" som Litteralund anordnar. Det är med Mårten Melin och Therese Granwald, både litteraturpedagoger och författare som vi samarbetat mycket med i kommunen innan.

Förra vecka hann jag aldrig skriva om vårt väldigt långväga studiebesök. Ända från Syd Korea kom professor Jin Won Suh och besökte först Fäladsgården, där rektor Viveka Dahl och skolbibliotekarierna höll en presentation (och vi bjöd på pepparkakor!), sedan tog vi en tur ner till Backa för att visa bibblan här också.

Över huvud taget är det mycket studiebesök och mycket fortbildning den här våren. Nu när det mest långväga är avklarat ser vi fram emot ungefär ett per månad under terminen. Dessutom är vi inbjudna till en konferens (i Gränna) och ska stå värdar för Skolbibliotek Syds årsmöte i mars. Emellan försöker vi driva lite skolbiblioteksverksamhet också....

Inga kommentarer: