torsdag, maj 03, 2012

Nu pratar vi Bokjuryn!

Den här lilla korta veckan ägnar vi en hel del åt att prata Bokjury på Backa. Jag går igenom resultatet med alla klasser denna vecka och nästa, både det nationella och vårt resultat på Backaskolan. Dessutom delar jag ut böcker, jag har dragit tio vinnare bland de elever som varit med och röstat hos oss.

Vinnarbok på Backa var inte otippat Widmarks Simborgarmysteriet. På andra plats kom lite mer lågoddsade Star Wars /The Clone Wars - En droids fall . Trea blev Lin Hallbergs Hoppa högt Sigge, fyra Meadows Cajsa Clownfiskälvan, femma Fotbollsstjärnor 2012 och Gahrton/Unenges Dammråttornas tappra riddare.

Och tänk så glada de där eleverna som vinner en bok blir! Det är faktiskt fantastiskt. De elever jag har är elever som i det flesta fall har tillgång till böcker hemma, de har säkert far- och morföräldrar som envisas med att ge dem böcker i present, de har föräldrar som har råd att köpa böcker åt dem och de har tillgång till ett av Sveriges bästa skolbibliotek. Ändå blir de så himla glada när de vinner och får välja en bok. Det är fortfarande, 2012, en fin sak att få.

Inga kommentarer: