torsdag, april 03, 2014

Backaelever blir prisutdelare! + Lägesrapport från backabibblan

Nu är så gott som alla klasser färdiga med röstandet i Bokjuryn. Och då känns de också jättejättekul att få släppa den här nyheten:

I år kommer Bokjuryns presskonferens och officiella prisutdelningsceremoni att hållas i Lund, på Stadsbibliotekets atriumgård. I två av de sex kategorier som det delas ut pris i, kommer tvåa att ha prisutdelare från Backaskolan. Det är elever från 2d och 3d som ska väljas ut för det ärofyllda uppdraget. Hela härligheten direktsänds på Barnensbiblioteks hemsida 23 april (Världsbokdagen) klockan 10.30.

Annat som händer är att alla ettor har hört sagan om Fiffiga mormor kanin och nu håller jag på att berätta Konsten att räkna krokodiler i alla ettor utom 1b. De har nämligen HC Andersen-tema på gång, så för dem har jag läst Kejsarens nya kläder och kommer att fortsätta med andra sagor av HC Andersen i den klassen framöver.

I förskoleklasserna är det bilderboksläsning med efterföljande boksamtal som gäller. Den här veckan läser jag Mellgrens Sigrid och natten, en alldeles underbar bok som ger upphov till så många bra frågor, läs ett tidigare inlägg om ett sådant samtal här.

Med tvåorna har jag satt i gång ett högläsningsprojekt. Hälften lyssnar på Hubs Vid arken klockan åtta och hälften på Heides När Trevald krympte. Vi har korta samtal efter varje lästillfälle och kommer att ha ett längre boksamtal när hela boken är läst. Treorna läser jag dilemmasagor för igen. Det är svårt att sluta när man väl börjat, för de är så populära. Och oftast får vi riktigt bra diskussioner efteråt, där eleverna får argumentera för sin sak och lyssna på andras argument.

Inga kommentarer: