tisdag, april 10, 2018

Sagoshow för åk 1

Sagoshow med Berätteribolaget (bilderna är tagna under en föreställning för förra årets åk 1)      Foto: Monika Staub Halling
Varje år ansöker Lunds kommun om Skapande skola-bidrag från Kulturrådet, som sedan fördelas på skolorna. De fem skolorna (F-klass till och med åk 9) på Norra Fäladen samordnar hur pengarna används, så att det ska bli en bra helhet. Jag är med i skolområdets Skapande skola-grupp, som varje år planerar en större gemensam aktivitet per årskurs.

Det här läsåret har förskoleklasserna besökt Skissernas museum för en visning och en bildworkshop, vilket var mycket uppskattat.

Åk 2 ska under en workshop med musikgruppen SKROT programmera en egen musikmaskin.

Åk 3 deltar i ett teaterprojekt med Malmö stadsteater, då de fått se föreställningen "Den oändliga historien" och haft workshop med en dramapedagog.

Åk 1 ska nu på fredag gå på Sagoshow med Berätteribolaget. På Backaskolan har ettorna arbetat mycket med folksagor under bibliotekslektionerna, då vi högläst och diskuterat många folksagor och tittat närmare på hur de är uppbyggda och berättade. Med så mycket förförståelse blir det extra roligt att nu få uppleva en fartfylld show där proffsberättare, proffsmusiker och proffstecknare gestaltar sagor på scen.

Mikael Björk från Berätteribolaget berättar om De tre bockarna Bruse (fotot är från förra årets föreställning). Foto: MSH

Jag som var med på föreställningen förra året vet att detta blir en succé.

/Monika Staub Halling, skolbibliotekarie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar