tisdag, juni 13, 2006

Bokrådets utvärdering

Detta läsår har vi haft 4 elever från vardera femman i bokrådet. Intresset för att vara med har varit stort, så vi bytte efter höstterminen. De elever som var med och gjorde utvärderingen har alltså suttit med i bokrådet nu under våren.

Två av de åtta deltagarna tycker att det som varit bäst med bokrådet är att få läsa de nyaste böckerna. Tre tycker att det bästa är att redovisa i klasserna. En menade att det är bra att redovisa i klasserna, för det är större chans att andra läser den boken man rekomenderar då, än om man bara säger till dem att den är bra. En tyckte att det är roligt att höra de andra bokrådsmedlemmarna berätta om de böcker de har läst och en tycker att bokrådet är bra för att man läser böcker man aldrig annars skulle ha kommit på att läsa.

Det som har varit dåligt med bokrådet är att böckerna ibland inte räcker till alla, att någon annan får den boken man själv ville ha och att man ibland måste läsa tråkiga böcker. Det är också svårt att redovisa en bok i t.ex. ettan, för om eleverna där frågar om den är bra, så vill man inte ljuga men man vill inte heller säga att boken är dålig. Då kanske man sårar någon som gillat den eller så ingen läser kanske ingen den boken.

Till nästa år föreslår bokrådet att man skulle kunna ha även äldre böcker i bokrådet. Då skulle man komma runt problemet att böckerna inte räcker till alla.

Inga kommentarer: