tisdag, oktober 17, 2006

27/10 blir det stora boktipsardagen!

Den 27 oktober firar Backa- och Lovisaskolorna stora boktipsardagen tillsammans. Enkelt sagt går det ut på att åk 4 + 5 boktipsar åk 1-3

Alla fyror och femmor delar in klassen i tre grupper, en som tipsar ettor, en som tipsar tvåor och en som tipsar treor. I gruppen väljer man två böcker (skönlitteratur eller fakta) som man tycker passar bra för den tänkta målklassen. Kanske kommer man ihåg en egen favorit, eller har ens yngre syskon nyligen läst något bra. Behöver man förslag på böcker eller hjälp att hitta någon bok man tänker på, är man välkommen till skolbiblioteket. Här krävs förmodligen att en vuxen finns med så att valet faller på en bok som det är rimligt att eleverna i målklassen kan läsa själva, både gällande textmängd och innehåll. Gruppen ska tillsammans förbereda en redovisning av sina böcker som får ta ca 10 minuter. Det finns ju en mängd olika möjliga sätt att tipsa om en bok. Ska man läsa en bit? Visa bilder? Eller berätta lite om författaren? Och hur mycket av handlingen ska man avslöja? Gruppen ansvarar tillsammans för boktipset.

Varje målklass kommer alltså att få besök av sammanlagt två grupper från två olika klasser samtidigt. Detta kommer att ske kl 9.00 fredagen 27/10. Eftersom det är två grupper så kommer boktipsandet att ta 20-30 minuter. Det kommer att bli en magisk halvtimme av unisont boktipsande på våra bägge skolor!!!

Inga kommentarer: