onsdag, oktober 25, 2006

En onsdag i biblioteket på Backa

Idag har jag återigen hjälpt fyror som ska hitta boktipsarböcker. Nu är det bara två dagar kvar till Stora boktipsardagen och det ska bli mycket spännande att se hur det blir.

2a kommer efter lunch idag. De ska få ett rejält faktaboksbrat baserat på Jonas Leksells Så blir du proffsig. Det är en härlig och annorlunda faktabok, som lätt fångar barnens intresse. Utifrån den kan jag prata lite generellt om "hur en faktabok fungerar" med förord, innehållsförteckning och kapitel. Och så läsa lite högt såklart, vem vill inte ha tips på hur man blir bättre på att slippa städa, äta upp otäck mat eller klara sig mot Dracula?

Jag har också besök av bägge ettorna på Backa på onsdagar. Idag ska vi läsa Arro/Grimbergssons Magda och Anton, uppföljaren till Magda och Loppsockan från i fjol. I den har Magda (som är adoptivbarn, fastän det aldrig nämns i texten, det illustreras bara - sådant älskar jag!) fått en lillebror. Resväskorna ligger fortfarande ouppackade på sängen, så man förstår att famljen nyss är hemkommen med sin nya medlem. Men han kan ju nästan ingenting, Anton, bara skrika. Magda tycker att han är söt, men Loppsockan tycker att han är en Skrutt-Anton. Och inte blir det bättre av att det enda som kan få Anton tyst är att få ha Loppsockan som snuttis!!

Inga kommentarer: