fredag, oktober 06, 2006

Nu är SMiLE igång

I onsdags var jag tillsammans med min kollega på Fäladsgården, två lärare från Backa-Lovisa, två från Fäladsgården och vår rektor för NF1 på ett första möte i fortbildningen SMiLE. Förkortningen står för "Skolbibliotekets möjlighet i lärandet för eleven" och är en satsning som drivs av högskolan i Kristianstad på uppdrag av Myndigheten för skolutveckling.

Vi fick bl.a. lyssna på professor Louise Limberg som berättade om aktuell forskning inom området skolbibliotek. Vi fick också träffa övriga deltagare från skolor i södra Sverige.

Vårt mål med deltagandet i SMiLE är att bli bättre på att få in skolbiblioteket i planeringen av all undervisning på skolorna och att detta ska finnas som en röd tråd ända från förskoleklass till åk 9. Det första steget kommer att vara att göra en nulägesbeskrivning för skolbiblioteksverksamheten på hela rektorsområdet.

SMiLE är en "lärgång" som sträcker sig över tre terminer, vilket gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt. Vi vill inte driva några specifika projekt under den här tiden, utan istället finna arbetsformer som kan fungera permanent.

Läs mer om SMiLE här.

Inga kommentarer: