fredag, mars 09, 2007

Oj, fredag igen!

Ja, hur gick det till?

I dag har vi haft bokprat med bokrådet. Om man vill se vilka böcker som presenterades i vilka klasser kan man se på Bokrådets Wiki.

En alm fälldes i labyrinten på Lovisaskolan idag. Mitt på 10-rasten kom de och gav sig på trädet, utan att först ha kollat om det var fåglar i holken. "Nä, det är inga fåglar där så här tidigt!" sa de och rev igång motorsågen. Några barn hade sett fåglar där. Hoppas att de bara var där och rekade!! De flesta tyckte trots oro för fåglar att det var spännande med trädfällning.

4d var idag både trötta och hungriga på sin bibliotekslektion. Det var den andra gruppens tur att få en genomgång av Ne.se, en av de bataldatabaser som Lunds kommun köper in gemensamt till sina skolor. Man hittar alla databaserna under "Allmänna sökvägar" på Luska, men de är givietvis bara sökbara från skolans datorer.

Angående mitt inlägg om Tusen och en Natt igår, så verkar det som om Sagohuset inte spelar fler öppna föreställningar nu i vår... Tyvärr. Men den kanske kommer igen till hösten??

Inga kommentarer: