måndag, oktober 08, 2007

Veckan som gått och den som kommer!

"Kan det inte bara vara en vanlig vecka!" sa en kollega i personalrummet häromdagen. För visst är det kul med "hela skolan vandrar", intressant med utblidningsdagar och teman, men ibland läntar man tillbaka till rutinen.

Förra veckan var defenitivt ingen vanlig vecka. Två heldagar gick åt till fortbildning (SMiLE och MångaSMiLE) och dessutom hade vi stort barn- och skolmöte på Skolbibliotekscentralen. Allt detta var intressant och viktigt, men det bryter rutinen och försinkar allt annat man vill göra. Trots detta hann vi med en del ändå. Backas bokråd hade till exempel möte. Vilka böcker vi pratade om och vilka klasser de ska bokpratas i kan man se på Bokrådets sida.

Denna vecka verkar dock bli lungn. Visserligen fortsätter vi med Linnétemat på Lovisa, men i övrigt är det precis "som vanligt".

Idag har jag bägge Backaettorna hos mig. Vi avslutar det som de två första grupperna påbörjade förra veckan, nämligen att göra våra egna bokmärken. Detta för att vi ska kunna undvika att göra böckerna illa och slita på dem i onödan genom att lägga dem på magen eller vika hundöron. Till nästa gång de kommer har jag plastat in deras alster, så kan de hålla hela skoltiden på Backa-Lovisa.
foto: cho45

Inga kommentarer: