fredag, mars 07, 2008

Fredag, rast i bibblan

På torsdagar och fredagar kan fyrorna och femmorna komma hit på tiorasten för att låna. En del får också vara inne på rasten för sin lärare och då kan de sitta och läsa tidninger eller böcker och hänga vid datorerna.

Idag har Backas bokråd haft besök från Litteralund. De fick ge förslag på författare, tävlingar och annat inför årets festival.

Just nu läser jag Anie Sages tredje bok om Septimus Heap, Alkemisten. Den är lika bra som den första, Magi. Den andra boken i serien, som hette Skuggan, var dock lite av en mellanbok tycker jag. Men nu är Sage tillbaka på topp med ännu ett spännande äventyr. Här blir Septimus, som är lärlig hon övermagikern Marcia, tillfångatagen av en ondskefull och otrevlig spökdrottning, som ser till att han hamnar som lärlig hos en alkemist, flera hundra år tillbaka i tiden. Prinsessan Jenna, tillika Septimus fostersyster, beger sig ut för att leta rätt på honom. Septimus-Heap-böckerna utspelar sig i ett helt eget universum, som kretsar kring staden Borgen, där Jenna är prinsessa och Marcia övermagiker. Där finns spöken i massor, talande råttor, en levande drakbåt och en helt riktig drake. Det är en värld som det är roligt att vara i, miljöerna är fantasieggande och äventyret är både humoristiskt och spännande berättat.

Inga kommentarer: