fredag, januari 15, 2010

God dag God dag på det nya året!

Nu har Skolbiblioteket på Backaskolan äntligen vaknat upp efter sin juldvala. Den blev lite längre än det var tänkt, så terminstarten har varit lite rörig. Men nu är vi igång! Onsdag till fredag är det bibliotetekarie i biblioteket som vanligt. De här första dagarna av terminen har det varit mycket ihopplockning av boklådor till fritidshemmen, olika teman som sätter i gång i klasserna och så klart en massa läsegrupper, som många klasser arbetar med här på Backa. Vårt eget bestånd av läsegruppsböcker växer hela tiden, men vi får också välkommet bistånd från Sbc och NorraFäladens bibliotek när vi behöver det. Ett dilemma är att klasserna har växt! Från början var det alltid fem elever per läsegrupp. Men nu är de sex i många, vilket ställer till det för biblioteket, som köpt in gruppuppstättningar på fem exemplar vardera. Dags att ändra inköpspolicy för gruppuppsättningar, verkar det som!

Den här veckan har jag läst ur Ilon Wiklands utsökt nyillustrerade bilderbok på Astrid Lindgrens saga Ingen rövare finns i skogen för ettorna. För tvåorna har jag hållt en första introduktion till Bokjuryn, samt läst en saga ur Bröderna Grim i de fall då jag hunnit det också. Treorna har fått en introduktion till författaren Mecka Lind, som kommer och besöker alla treor under BOB-veckan, som infaller v 4.

Apropå BOB, så är programmet tyvärr inte helt klart ännu, men på gång, så jag hoppas att det blir klart att lägga ut här nästa vecka. Nästa vecka ska jag också på ett första föräldramöte med ettorna, det är ett blå som är först ut. Då blir det premiär för projekt Högläsningspåsen, men mer om det nästa vecka!