måndag, september 19, 2011

Lite om slutet på förra veckan och nu: Bokmässevecka!

Slutet på förra veckan blev intensivt. Fredagen bjöd på både ett sista diktbokprat i treorna och ett snabbinsatt bokprat om klassiker i en fyra. Dessutom träffades Bokrådet för andra gången och gjorde sig redo för sitt första bokprat den 30/9. På fredag denna veckan blir det inget, eftersom jag åker på Bokmässan i Göteborg. Se mer på Bokrådets blogg, länk till höger.

Vi har också haft ett första möte om Skapande skola här på vårt skolområde. Tiden är knapp, eftersom vi ska ha en plan att lämna in den 30/9. Eftersom vi vill ha med eleverna i våra tankar kommer jag att besöka Backas elevråd för en diskussion kring kultur och hur eleverna tänker om det på tisdag och Lovisas på onsdag.

I dag kommer två av treorna till Lovisabibblan. Vi kommer att fortsätta lite på diktspåret, men framför allt fortsätta med dilemmasagorna. Sedan blir det så klart boklån och läsning, som vanligt.

I morgon får Lovisa besök av Carola Mikaelsson som är skrivpedagog. Det är ett led i arbetet med Poem Express, då de ska skriva och göra diktaffisher. Se mer på http://www.poem-express.com/

Inga kommentarer: