måndag, november 21, 2011

Mot första advent! Och vidare!

Förra veckan blev det inget skrivet här på Lillaskolbibliotekabloggen. Det var en lite upphackade vecka, eftersom vi hade utvecklingsdag på tisdagen. Men i övrig rullade det på med ungefär samma saker som veckan dessförinnan.

Under utvecklingsdagen jobbade jag bland annat med Skapande Skola. Skapande skola är regeringens stora barnkultursatsning för kultur i skolan (läs mer på Kulturrådets hemsida). I Lund har pengar sökts centralt i Barn- och skolnämnderna och sedan fördelats ut till skolområdena. Varje skolområde samordnar sig sedan i olika grad och skriver vars en plan för skapande skolaaktiviteter. Här på Norra Fäladen har vi en grupp med representanter för varje skola som jag samordnar. Vi har gjort en plan som innefattar kulturaktiviteter i alla årskurser och vi har valt att göra samma saker i alla årskurser på alla skolorna.

På fredagen var det Bokråd på Lovisa som vanligt, mer om det på Bokrådets egen blogg (länk här eller i menyn till höger)

Den här veckan inleddes med medverkan på Folkbiblioteken i Lunds stormöte för all personal. Där berättade jag och kollegan på Fäladsgården kort om vår utmärkelse till Årets skolbibliotek.

Inga kommentarer: