tisdag, november 01, 2011

På skolforum igår

I går var jag, skolbibliotekarie kollegan Lotta Davidson- Bask och områdeschef Kerstin Fors på Skolforum på Älvsjömässan i Stockholm för att motta priset Årets skolbibliotek.

Prisudelningen skedde på Stora scenen direkt efter mässans invigning. Skolverkets Generaldirektör Anna Ekström, som också invigningstalade, var prisutdelare. Hela "ceremonin" sköttes mycket fint av Nationella skolbiblioteksgruppens ordförande Madeleine Hjort. Priset vi fick, förutom äran, var ett vandringspris i form av en orginaltavla av Sven Nordqvist, ett diplom och ett författarbesök. Jag, Kerstin och Lotta fick också chansen att berätta kortfattat om varför vi har kommit så långt med vårt arbete med skolbibliotek och om den verksamhet vi driver.

Efter prisutdelningen bjöd Nationella skolbibliotekgruppen på fin lunch. Sedan minglade vi i Skolbibliotek.se's monter och träffade skolbiblioteksintresserade från olika delar av Sverige.

Nu är det åter till skolbiblioteksvardagen på Backaskolan. I dag är det hyllstädning på schemat och imorgon blir det planering. Sedan tar även skolbiblioteket lite höstlov.

Inga kommentarer: