måndag, februari 13, 2012

Skapande skola, läsbloggar och studiebesök

Nu har de aktiviteter som vi planerats inom ramen för Skapande Skola börjat materialisera sig. Förra vecka var alla treorna och såg Momo och kampen om tiden på Hipp, den här veckan besöker teaterpedagoger från Malmö Stadsteater oss och klasserna ska till Hipp på studiebesök. Mellan sport och påsklov är det också dags för ettornas teater (Roy med Teater 23 från Malmö) och tvåornas besök på Skissernas museum samt fyrornas Mangaverkstad som pågår två veckor före och två efter påsk. Allt ska bli så spännande.

Samtidigt håller vårt läsprojekt på hela Norra Fäladen, Fäladen Läser, att blomma ut för fullt. På Vår blogg, som man når på den här länken, har nästan alla elever från sex treor på Norr skrivit om böcker de läser och läst och kommenterat varandras inlägg. Gå in och läs, det är så mycket fint!

Förra veckan hade vi äran att ta emot ett mycket entusiastiskt gäng från en Adolfsbergsskolan, en stor skola i Örebro, på studiebesök här på Norra Fäladen. De låg i startgroparna för uppbyggnaden av ett mediatek/bibliotek i samarbete med folkbiblioteket i kommunen. Den här veckan kommer Svensk biblioteksförenings verksamhetsgrupp för skolbiblioteksfrågor för att träffa oss.

Inga kommentarer: