tisdag, maj 17, 2016

Hägg, syren, musöron och slutet närmar sig med stormsteg.

Man vet ju hur det är mellan hägg och syren. Knappt hinner man blinka så är musöronen stora som kattöron och alla står på skolgården och sjunger Den blomstertid. Jag trodde ändå i min enfald att det skulle bli annorlunda i år, påsken låg så tidigt i år och det kändes som eoner av tid mellan påsk- och sommarlov, då man skulle hinna hur mycket som helst. Men nu är det plötsligt fyra veckor kvar på terminen och slutspurten är obönhörligen över oss.

För bibblans del innebär det att jag börjar informera om Sommarboken redan denna vecka i några klasser. Vi håller också som bäst på att schemalägga treornas Sommarboksprat som vi gör i samarbete med Folkbiblioteket på Fäladsgården. Jag uppmanar också alla pedagoger att så smått börja lämna in böcker så att jag slipper drunkna i återlämningsfloden de första veckorna i juni.

Jag vill också passa på att tipsa om Skolbiblioteket - hur ser det ut? som är en lägesrapport om skolbiblioteken i Sverige från Kungliga biblioteken. Rapporten går bland annat igenom vilka olika myndigheter som har uppdrag när det gäller skolbibliotek, vilka lagtexter vi har att hålla oss till, hur skolbiblioteken kan göra skillnad i det läsfrämjande, vad man kan se i skolbiblioteksstatistiken och vad som är på gång framöver i skolbiblioteksfrågan,

Inga kommentarer: