onsdag, april 11, 2018

Litteralund 2018

Nu är det dags! På söndag (den 15 april) startar årets upplaga av barnboksfestivalen Litteralund med en fullspäckad familjesöndag. Den senaste tiden har jag inlett bibliotekslektionerna i de olika klasserna med att göra reklam för det.

Hela programmet för Litteralund 2018 finns på litteralund.se
Programmet är en härlig blandning av workshops, föreställningar och möten med författare, och inträdet är gratis. Vissa aktiviteter kräver dock att man skriver upp sig på en bokningslista som finns tillgänglig i Litteralunds informationsdisk på Stadsbiblioteket 30 min. innan aktiviteten  börjar. Men de allra flesta programpunkterna kräver ingen anmälan.


På och runt Stadsbiblioteket pågår det massor av roliga aktiviteter hela söndagen.
På söndag har du chansen att träffa författarna till LasseMaja, Teddy- och Siggeböckerna, Pax och många fler. Det blir även bildworkshop med kända illustratörer, musikföreställningar, biovisning, högläsning och musikteater. Programmet för hela söndagen finns att läsa här.

Hoppas få se många Backabarn på Stadsbiblioteket på söndag!

Inbokade Backaklasser under veckan

Hela veckan som följer pågår sedan Litteralund med skolklasser som deltar i workshops med professionella barnboksskapare.

Från Backaskolan har fem klasser lyckats få plats:

10b och 09d ska besöka musikföreställningen om Snövit, 10a ska ha bildworkshop med Maja Säfström, 09c ska träffa författaren Emma Karinsdotter och 09b ska ha bildworkshop med Linda Bondestam.
 

 

 

Inga kommentarer: