måndag, april 01, 2019

Tips till föräldrar: missa inte Litteralunds familjesöndag 7 april!

Litteralundveckan startar med en fullmatad familjesöndag den 7 april

Veckan före påsklovet firar vi Litteralund, en bokfestival och konferens om barn- och ungdomslitteratur, med gäster från hela Sverige men även utomlands.

Som skola kan vi anmäla önskemål om vilka aktiviteter vi skulle vilja delta i, och så fördelas programpunkterna på alla skolor som har önskat. 

Från Backaskolan är det i år tre lyckliga klasser som får delta i workshops med professionella bilderbokskapare: Sara Lundberg ska träffa klasserna 10c och 10d, medan Cecilia Heikkilä ska hålla i en workshop med klass 09b.

Men för alla som är sugna på bokfestival på sin fritid finns Litteralunds familjesöndag den 7 april.
Hela söndagen sjuder Stadsbiblioteket av roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, och allt är kostnadsfritt.

Ditt barn kan delta i allt från Halvdan-Viking-workshop över författarträffar till högläsning av Handbok för superhjältar.

Den som älskar böckerna om den fantastiska trädkojan med väldigt många våningar har chansen att träffa författaren Andy Griffiths, som rest till Lund ända från Australien för att berätta om sina böcker!



När jag idag i förskoleklassen berättade om familjesöndagen jublade många elever när jag sa att Ylva Hällen, känd från Barnkanalen för sin berättelse om Ylvania, ska komma.



Men det finns mycket, mycket mer att uppleva på söndag, både på Stadsbiblioteket och på Månteatern, biografen Kino, och i Domkyrkans krypta. Hela programmet finns här:
https://litteralund.se/globalassets/litteralund/ll-2019/litteralund_offentligt_low_res.pdf

Det är fri entré till allt, men till en del aktiviteter behöver du anmäla ditt barn 30 min. innan programpunkten börjar. Anmälan sker i Litteralunds informationsdisk innanför Stadsbibliotekets huvudingång.

Hoppas vi ses på söndag!
/Monika Staub Halling, skolbibliotekarie

Inga kommentarer: