fredag, juni 12, 2020

Mycket att fira!

Vi firar Skolbibliotek i världsklass!
Idag har vi haft skolavslutning på Backaskolan ... Många festklädda elever och pedagoger runt om på skolan, sång och Corona-anpassade festligheter i klassrummen.  

I veckan har vi dessutom firat att Backaskolan även detta år får ta emot emot utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass - för sjunde gången! Klasserna fick titta på en film om vår skolbiblioteksverksamhet, och sedan firade de med en högläsningsbok, se översta bilden ovan. Vi vuxna firade med tårta (eleverna fick istället glass på skolavslutningen). Passande nog hade rektor valt ut böcker som sommarpresent till personalen.Du som är nyfiken på varför Backaskolan år efter år utnämns till Skolbibliotek i världsklass kan läsa mer om vår biblioteksverksamhethär på bloggen, och på Backaskolans bibliotekssajt.


Stort grattis också till våra grannskolor Delfinskolan och Fäladsskolan här på Norra Fäladen, och till de andra fem Lundaskolor som fått priset Skolbibliotek i världsklass i år: Gunnesboskolan, Katedralskolan, NTI-gymnasiet, Polhemskolan och Spyken!Nu önskar jag alla elever en skön sommar. Missa inte Sommarboken!/Monika Staub Halling, skolbibliotekarie

Inga kommentarer: