torsdag, februari 01, 2007

Läsecirkel med femmorna

På torsdagarna har jag börjat vara med när 5b har sin läsecirkel. Just nu läser hela klassen samma bok, Bävertecknet av E. G. Speare, i en ganska gamal och skruttig ebfa-upplaga. Elevernas inställning till boken är inte helt positiv, kan man säga. En del tycker att den går för långsamt, att man inte fattar någonting eller att den är för ospännande. Få eller ingen av eleverna tycker att det tillför något att alla i klassen läser samma bok.

Personligen tycker jag att det är en ganska spännande bok och att det är intressant att diskutera hur olika elever kan uppfatta texten olika och lägga märke till olika saker i den.

Sista lektionen på torsdagar tillfaller 3c. Idag har vi fortsatt våra strövtåg på Luska. Meningen är att alla ska få tid att utforska de länkar som finns där om kroppen, vilket är det tema klassen jobbar med just nu.

Det jobbas för fullt på våra skolors hemsidor av vår IKT-ansvariga för närvarande. Någon gång i mitten på mars ska de publiceras tror jag. Det är verkligen efterlängtat att äntligen få en riktig hemsida, något som saknats på skolan länge.

Inga kommentarer: