fredag, mars 02, 2007

Fredag och NE med fyrorna mm

Idag har bokrådet haft besök från Litteralund. Det var en liten skara -tre elever från 4b- (en har flyttat, en var sjuk), som fick komma med åsikter och förslag om innehållet i årets upplaga av Lunds egen littaraturfestival för barn och unga. Jag tycker att det är jättebra att de ansvariga för Litteralund gör denna satsning att gå ut på skolor och prata med elever. Det kommer att leda till att fler känner att festivalen berör dem och att fler blir delaktiga. Idag kom förslag på flera författarbesök: Colfer, Horowitz, Trenter och andra aktiviteter som skrivartävlingar och "bokträd" med boktips. Två av dessa eleverna hade besökt festivalen redan förra året, så de visste vad det handlade om.

Senare på dagen hade jag 4b i informationssökning. Vi tittade tillsammans på NE.se, en av de databaser som skolorna i Lund abonnerar på gemensamt. Vi har gjort en gemensam ingång till dem på Luska, under "Allmänna sökvägar", så att det ska vara lätt för eleverna att hitta dit och så att alla sökingångar finns samlade på ett ställe.

På måndag har vi utvecklingsdag på NF1. Då ska bl.a. jag och de andra från SMiLE-gruppen på Backa-Lovisa berätta lite om vad som händer i SMiLE. På Fäladsgården informerar SMiLE-arna där.

Inga kommentarer: