tisdag, mars 20, 2007

Konferensen blev en framgång!

...om jag får säga det själv! Ca 30 deltagare plus talare samlades i Backas bibliotek på fredagsmorgonen. Vi började med kaffe och frukt. Efter det var det dags för Maud Hell från Skolbiblitek Syd och Vikingaskolan att hälsa välkomna, följd av mig som berättade om verksamheten på Backa och Lovisa.

Innan lunch hann vi också lyssna på Kalle Güettler, som berättade om sina tankar kring vad som gör böcker lättlästa och vilken sorts lättlästa böcker han vill skriva. Hans författarskap bottnar mycket i de egna erfarneheterna som lärare och bibliotekspedagog. En viktig inspirationskälla visade sig också vara Kirkegaards Gummitarzan.

Till lunchen, som intogs kring småbord i biblioteket, fick vi baguetter från en välkänd charkuteributik här i Lund.

Efter lunch berättade en representant från Hegas förlag (som bl.a. ger ut Güettler) om lättläst litteratur i allmänhet och om förlagets tankar kring de böcker de ger ut.

Sedan var det dags för kaffe och till kaffet bjöd deltagarna på sina egna boktips. Simonette Schwarts berättade om de böcker hon givit ut på LL-förlaget.

Sist på dagen kom en representant från Centrum för lättläst och talade om vad de arbetar med, presenterade delar av deras utgivning och berättade en hel del om läsning och läskunnighet i stort.

För att citera min kollega på Fäladsgården så kan man sammanfattningsvis säga att:


"Det var en lagom blandning av fakta kring lättläst, läs- skrivsvårigheter och så bra boktips från förlagen och kollegorna. Jag är jättenöjd!"

Inga kommentarer: