onsdag, mars 21, 2007

En kall onsdag i mars

Hualigen vad kallt det har blivit ute igen!!

Idag har 1a och ic på Backa varit i biblioteket på eftermiddagen, som vanligt. För Ic läste jag Krut Karlssons klump, en bok om pojken Krut, som kallar sig själv Karlsson. Han bor hos sin mamma och där har han sitt rum med alla legobitarna, gosedjuren och smågubbarna. Nu ska mamma jobba någon annanstans i två veckor och Karlsson ska bo hos pappa. Då blir det en klump i Karlssons mage, han vill bo i sitt eget rum.

Ett uthålligt gäng lyssnade på Mitt andra liv av Amanda Eriksson också, medan resten av halvklassen läste själva.

1a lyssnade på Pija Lindenbaums helt geniala Lill-Zlatan och morbror raring. Lindenbaum är en av mina personliga författar- och illustratörsfavoriter. Hon är ju mest känd för böckerna om Gittan, men hon har flera andra guldkorn på sin meritlista. Har ni inte läst den lite mindre kända Glossas café, så gör det omedelbart!

I Lill-Zlatan och morbror raring får vi möta Ella, vars favoritmorbror Tommy kallar henne för Lill-Zlatan. Det är ett svartsjukedrama av stora mått, där Ella tar till alla möjliga fula trix för att freda sitt förhållande med Tommy mot inkräktaren Steve. Det är djupt mänsklig historia som utspelar sig på flera plan med hjälp av exakta ordval och små underfundiga detaljer i bilderna.

Inga kommentarer: