måndag, maj 21, 2007

Måndag, plötslig hetta!

Idag har femmorna (en halvklass från varje) varit i biblioteket och haft en lite övning i källkritik. När man pratar med eleverna om vem som ligger bakom en hemsida, varför de har gjort den, när de har gjort den och vad de vill oss, så vet de en hel del. De är rätt medvetna när jag sitter brevid och frågar. Men om jag frågar dem om de brukar tänka på de här sakerna så är svaret alltid nej. "Varför skulle vi göra det?" Om dagens diskussion satte bara det allra minsta spår i dem som kan leda till att de blir mer medvetna och kritiska i framtiden, så är det ju alltid något gott.

2c har hört den afrikanska dilemmasagan Tre magiska ting. Efteråt diskuterade vi vem flickan skulle välja att gifta sig med. Många menade att hon gott kunde gifta sig med alla tre, de hade hört talas om månggifte och menade att det nog kunde funka med en fru och tre män.

Med 3a har jag gått vidare med författarprojektet. Denna gruppen hade valt Widmark, så jag berättade lite om honom och de började rita och skriva frågor till en tävling.

Inga kommentarer: