måndag, oktober 29, 2007

Nylitteralundad och omtumlad!

Nu är Litteralund över. Denna helt unika och oerhört lyxiga och proffsiga satsning, som vi här i Lunds kommun kan uppleva på hemmaplan, är avslutad.

På tredje året verkar det som om festivalen har funnit sin form, som en fyrdelad raket rakt upp i littaraturhimlen!

På Backa och Lovisa var det femmorna som "drog vinstlotten" och fick träffa en författare, Gull Åkerblom, läs lite om det precis nedan. Det var en del av littaralunds första del, skolprogrammet. Den andra delen är två dagars fullspeckat semenarieprogram för vuxna. Vi som var där kunde åtnjuta bland annat workshop med Rum för barn från Kulturhuset i Stockholm, en mycket intressant föreläsning från LesArt i Berlin, flera författare i internationell toppklass, såsom Niki Daly, Randa Abdel Fattah och Pija Lindenbaum, musik av och med Georg Ridel och mycket, mycket mer! jag är själv uppfylld och upplyft och mycket mycket tacksam mot dem som anordnat det här!

Tredje delen var ungdomsprogrammet som gick av stapeln på fredagskvällen och fjärde och avslutande delen var den stora barn- och familjedagen i lördags, då Stadshallen, Stortorget och lite däromkring sjöd av aktiviteter för alla som ville komma dit. Själv stod jag med glitter upp till armbågarna "Pyssellunden" där jag och skolbibliotekarien på Fäladsgården och en barnbibliotekarie från Stadsbiblioteket gjorde trollspön med 200 barn.

En hel vecka för barn, litteratur och läsning, fantastiskat, va!??!!
foto: cesarastudillo

Inga kommentarer: