onsdag, november 07, 2007

Ruskig onsdag

Idag har ettorna på Lovisa fått sina bokmärken. Det var grupp nummer två, de andra fick det före höstlovet. Sedan berättade jag sagan om gumman och pojken och bocken och ärtåkern. Det blev mycket bra och uppskattat. Sedan kom en liten diskussion om sagor och folksagor igång, det var också intressant.

Nu har alla ettor äntligen egna lånekonton och lånar "på riktigt". En del klasser lånar bara med sig till klassrummer än så långe och andra får ta med sig sina böcker hem. Hur man väljer att lösa detta är upp till klassläraren, som ju är den som ytterst får administrera försenade böcker och påminnelser med mera.

Precis som på Folkbiblioteket är det helt gratis för barn att låna och det finns inga förseningsavgifter. Lånetiden är precis som på Folkbiblioteket fyra veckor. Men på skolan vill vi hellre att eleverna läser ut sina böcker i lung och ro än att de kommer tillbaka i tid. Den enda gången som man som elev på Backa- och Lovisa får en förseningspåminnelse är om någon annan elev står i kö på boken. Dessutom lämnar jag ut listor på lån vid terminsslut, så att det inte ska bli böcker liggandes som ingen använder.

I eftermiddag blir det bokprat med Bokrådet. Läs mer på Bokrådets Wiki!

Inga kommentarer: