tisdag, december 18, 2007

Sista veckan julpysslas det för fullt!

Igår var det julpysseldag på Backaskolan. Eller julpyssel-halvdag, borde det kanske hetat, för vi höll på fram till lunch. Vi arbetade i våra faddergrupper och jag var tillsammans med 2a´s klasslärare i deras klassrum. Vi gjorde först smällkarameller och sedan tog jag fram mitt sagoskrin och berättade H C Andersens saga Julgranen. När det var klart hann vi pyssla lite till. En del valde att göra fler smällkarameller och en del gjorde julkort.

Idag har det varit julpysselförmiddag på Lovisa. Vi använde vår "tematid" mellan 8.30 och 10.10. Även här arbetade vi i åldersblandade faddergrupper. Några fick baka pepparkakor, andra lyssna på sagor eller sjunga julsånger. I vår grupp läste vi berättelsen om Ruben av Viveka Lärn och Olof Landström. Sedan talade vi lite om varför man firar jul och varifrån vår jul härstammar. Med en av grupperna hann vi också leka en liten julsångslek.


På eftermiddagen har jag (äntligen - det var första gången sedan höstlovet!) haft 2b på besök. De fick höra sagan om tomteluvan.

Inga kommentarer: