torsdag, januari 24, 2008

Nu får vi fortsätta le på egen hand

Gårdagen i Hässleholm blev en givande dag. Alla skolor i projekten SMiLE och gymnasievarianten Söka-Språka-Lära fick fem-tio minuter för att berätta om sitt utvecklingsarbete. Man skulle kunna tro att det var för kort tid för att man skulle hinna få höra något intressant, men så var det inte alls.

Alla skolorna - i synnerhet inom SMiLE - började på väldigt olika nivå. Av de anledningen var det väldigt olika vad man lagt sin tid under dessa tre terminerna på. En del hade börjat nästan utan bibliotek och hade ägnat sig åt uppbyggnaden av lokaler och verksamhet, inköp av böcker och inventarier. Andra hade liksom vi mer ägnat sig åt att utveckla olika aspekter av arbetet kring elevernas informationskompetens.

Dagen innehöll också en mycket intressant föreläsning om Datorspel och i synnerhet om World of Warcraft. Kul och även matnyttigt! Föreläsaer var Jonas Linderoth, medförfattare till skrifter Att leva i World om Warcraft från Medierådet, som finns att läsa i biblioteken.

På programmet i dag står ett besök av en halvklass från 2c. De har nu hunnit får sin introduktion till datorerna och ska nu själva få ge sig ut på nätet och besöka Barnens Bibliotek. De som vill kommer också att få rösta i Bokjuryn. Men detta kommer att ta tid, med bara två datorer i biblioteket betar vi sakta men säkert av alla elever under vårterminene gång. De som inte har sin tur vid datorn får läsa eller titta i böcker och tidskrifter som vanligt.

Även 3c kommer hit. De ska få en introduktion till Bokjuryn och sedan ska de också få rösta om de vill under vårens gång.

Inga kommentarer: