tisdag, januari 22, 2008

Jag ser ljuset...

En solig dag! Visst är det fantastiskt? Efter en december som här i Lund erbjöd sammanlagt 8 timmar sol, är vi svältfödda. Nu vill man ju egentligen bara ut, ut... Och sitter i stället här i PC´n sken...

I morgon åker SMiLE-gruppen på NF1 (som vi ju heter ett ytterst litet tag till, snart slås vi ihop med NF1 till bara NF = Norra Fäladen, Lunds största skolområde) till Hässleholm. Där blir det avslutning av vår tre terminer långa fortbildning i skolbibliotekets möjligheter. Läs tidigare inlägg om SMiLE här.

Till denna sista lärgång har vi skrivit en liten rapport som sammanfattar vårt utvecklingsarbete. Rapporten avslutas med ett antal punkter som vi vill arbeta vidare med:

1. Fortsatt förankring och uppföljning av den lokala handlingsplanen så att den ej läggs till handlingarna.
2. Arbeta medvetet för att samarbete mellan lärare och skolbibliotekarier sker i ett tidigt skede i planeringen.
3. SMiLEgruppens medlemmar går in i biblioteksgrupperna på respektive skola. Grupperna ska ha gemensamma träffar ett par gånger per år. Projektet går in i den ordinarie verksamheten.
4. 1 februari blir vi ett nytt skolområde och Ladugårdsmarken samt Svenshögsskolan tillkommer. Att utöka samarbetet på området och få med de nya skolorna blir en rolig utmaning.

Inga kommentarer: