tisdag, januari 15, 2008

Vi är testpiloter för virtuella författarbesök!

Via Skolbibliotekscentralen, Sbc, har vi fått frågan från Barnens bibliotek, om vi vill vara med och testa författarbesök i chattform. Frågan gick till klasslärarna i femman, som gärna ville vara med. Det blev 5b på Lovisa som fick bli försöksklass. På fredag ska de chatta med Mårten Sandén.

Mårten Sandén, mest känd för sina "Petrinideckare", var ett välkänt namn för eleverna i femman på Lovisa. När de nu ska träffa honom på nätet har de mycket frågor om deckare, skrivande och författarskap. Rent praktiska fungerar besöket på så vis att klassläraren i femman har fått inloggningsuppgiter och lösenord till personal och elever. Hon har sedan bokat chatten till nu på fredag förmiddag. De har också samlat i hop frågor och diskuterat vilka frågor som är viktigast att hinna med inledningsvis. Detta första chattmöte kommer sedan att följas upp med ett "real life-möte" och ett virtuellt besök till. emellan besöken kommer eleverna att arbeta med sitt eget skrivande.
Apropå fantastiska Barnens bibliotek, så har de fått en ny avdelning där, kallad "Barnbibblan". Där finns väldigt mycket kul att se, lyssna på och göra. Jag har nu två tisdagar i rad sett och lyssnat på en animerad version av Arosenius Kattresan tillsammans med Lovisas förskoleklass. Men man kan också titta in i ABC-verkstaden eller ta en tur med Sångbåten... Ja, ta en titt själva, vet jag!

Inga kommentarer: