tisdag, april 08, 2008

Författarbesök på Lovisa

Nyss hemkomna från besök hos brevännerna i Gällivare var det nu 5b´s tur att få besök. Författaren Mårten Sandén kom på första timmen på morgonen och väckte eleverna med att berätta om sig själv, sina böcker och sitt skrivande. De något morgonsega eleverna kom igång med en hel del frågor - de hade ju en del på lut efter vårt misslyckade chattförsök i mitten på januari. Då skulle vi ha chattat med Sandén via Barnens biblioteks webb, men vi fick inte tekniken att fungera och försöket misslyckades som sagt. Men nu har de alltså träffats öga mot öga, så småningom ska vi göra ett nytt försök i cyberrymden.

Sandén berättade mycket spännande om den nya Peter- och Petraboken, Bröderna, som kommer till sommaren. Han tipsade också om Petrinindeckarnas hemsida, där man kan delta i ett forum och själv lägga upp sina egna texter och få kritik.

I eftermiddag åker jag till Malmö högskola för att höra om "Digitala lärresurser" och imorgon ska jag också vara på där hela dagen, fast av en annan anledning; det är nämligen lärgångsträff i Många SMiLE. På torsdag är jag åter på Backa som vanligt.

Inga kommentarer: