onsdag, juni 11, 2008

Full rulle på Lovisa idag!

Idag har det verkligen hänt grejer på Lovisa! Dels har hela skolan haft utedag med lekar och andra aktiviteter i tvärgrupper. Grillningen fick tyvärr på grund av skurar bytas mot hamburgare i matsalen, men det gjorde inte så mycket.

Dessutom har femmorna äntligen haft sitt virtuella föfattarbesök med Mårten Sandén. Uppdelade på tio olika datorer i sex olika rum skrev de så tangentborden glödde och jag skulle tro att Mårten hade ett rätt hårt jobb att svara på alla frågor. En del var helt oseriösa (typ: när bytte du kalsonger senast?). Intressant att eleverna ställer frågor som de aldrid skulle ha vågat ställa ansikte mot ansikte med Mårten (ingen av eleverna i den här klassen i alla fall, därtill är de alldeles för väluppfostrade), detta trots att de vet att jag och deras lärare vet precis vem som skriver vad och hela tiden cirkulerar mellan datorerna. Men flera av frågorna var relevanta och intressanta. Dock gick det hela så snabbt att det var lite svårt att hänga med (eller kanske är det min ålder...) Man skulle vilja ha det hela utskrivet i efterhand, så att man kunde sammanfatta. Men det kanske vi kan få från Barnens bibliotek, som ju var chattvärdar.

En mer fullständig utvärdering kommer när femmornas lärare hunnit prata igenom det hela med sina elever.

Sist på dagen har vi haft avslutning i Bokrådet. Det blev lite bokprat och lite utvärdering. den kommer också skriftligt så småningom.

Inga kommentarer: