torsdag, augusti 07, 2008

Sommarlovet slut!!

Ja, en sådan här het dag är det svårt att påstå att sommaren är slut, men lovet är det i alla fall för min del. Jag röjer i boktravar och flyttar om böcker och väntar på läromedelsleveranser. Dessutom har jag lagt in en del nya böcker, som inte hanns med innan lovet. Bland annat har vi fått en del nya bliderböcker, som inte är helt nya längre, men ändå nya för oss här.
Det är Nilsson/Erikssons fina Farmors alla pengar om en otäck dag i en liten pojkes liv. Han är hos farmor och blir passad, men inget blir som vanligt. Farmor blir plötsligt helt förvirrad och snål. Hon går till banken och tar ut alla sina pengar, och det blir pojkens uppgift att gömma dem och vakta dem, med pilbågen som vapen...

Det är också Casta/Gnosspelius mycket vackra Gå och bada mister räf! om Mister Räf som plötsligt drabbas av dålig självkänsla, han känner sig grå och trist och försöker på olika sätt pigga upp sin färg och till och med skaffa sig en ny stil.

Vi har också fått Donaldson/Scheffers Lilla Spigg, historien om en liten grå fisk som har livlig fantasi och en stor förmåga att berätta historier. En dag blir fantasierna till ett verkligt äventyr som tar honom långt iväg från hemtrakten. Men det visar sig att det ska bli hans egna historier som hjälper honom att hitta hem igen!

Två monsterböcker: Danielsson/Adbåges Monster överallt och Güettler/Helmsdal/Jónsdóttirs Monster i mörkret har vi också fått. Vidare är det Kullberg/Adbåges Tove Va-Va, Pojken i havet av lundaförfattaren Magntorn med vackra blider av Isberg Rozijn, och slutligen men inte minst Westerlund/Grimbergssons Vilse eller Tomtens moped som är en mysspännande historia om en flicka som kommer vilse. Men hon vet hur man ska göra, så fastän det blir riktigt otäckt ett tag, slutar det väl.
Böckerna kommer att bo på Backa, på Lovisa lägger jag inte in några nya bilderböcker, eftersom vi från hösten bara har från årskurs två där.

Inga kommentarer: