fredag, augusti 08, 2008

Utvärdeing

En mer utförlig utvärdering av det virtuella författarbesöket med Mårten Sandén på Lovisaskolan har utlovats, och här kommer den, detta är eleverna synpunkter:
(läs tidigare inlägg om denna fantastiska händelse här eller här)

Många ryckte den var kul, rätt kul, ganska kul, bra eller roligt. På den positiva sidan är också att det var bra när Mårten skrev vem han svarade i sitt svar.

På den negativa sidan finns att många upplevde det som förvirrande, svårt, rörigt, stirrigt, stimmigt. Detta berodde delvis på att en del elever chattade med varandra (och kanske på de oseriösa frågorna som nämnts i mitt tidigare inlägg). En del tyckte också att det var tråkigt, eftersom de inte fick svar på sina frågor eller att det var svårt att se hur en fråga och ett svar hängde ihop, eftersom alla skrev hela tiden och Mårten inte kunde hålla elevernas takt och inte hann svara på allt. En del tyckte också att det var meningslöst eftersom de redan hade träffat honom och frågat honom innan (om det ickevirtuella besöket kan man läsa här).

På förslag till förbättringar kommer ett par saker upp, en är att man kanske kunde ha en ruta för en fråga och så en ruta för svaret som hör ihop med den. Ett annat förslag är att man inom klassen bestämmer vem som ska fråga först, andra, tredje och så vidare och sedan väntar på svar innan man ställer en ny fråga.

Inga kommentarer: