onsdag, november 04, 2009

Veckan som gick, höstlov

Den gångna veckan var det höstlov. Jag och Lotta var bjudna till Stockholm för att besöka Bonnier Utbildning. På tisdagen blev vi också inbjudna till Bonnier Carlsens redaktion för att berätta för dem om vårt arbete. Det var mycket trevligt, de var underbart intresserade och kom med en massa frågor. Extra bonus för oss var att vi blev inbjdna till Pixiböckernas Pentagon och kunde beskåda Pixiböcker från nummer 1 och frammåt!

På onsdagen åkte vi ut till Älvsjö och gick på Skolforum. Mässan var liten och stillsam jämfört med Bok & Bibliotek. Påfallande var att montrarna verkade tjusigare och mer påkostade än på B&B. Allra finast var nästan Bonnier Utbildnings (säger jag helt opartiskt! Lärarförbundets var också väldigt snygg), med ett gnistrande vinterträd, illuminerade istappar och frasande snö på golvet. Jag och Lotta blev bjudna på lunch och runtvisade i montern, vi ska ju få välja det vi vill ha av deras utgivning som en del av priset.

Det är verkligen en bonus för oss att vara två som delar på utmärkelsen Årets Skolbibliotekarie. Det är ju mycket roligare att göra alla sådana här saker ihop och det är bra att dela samma erfarenheter inför vårt fortsatta samarbete.