fredag, september 24, 2010

Lite om veckan som gått

Nu är det hux flux fredag igen. Terminen rusar på och trots att man ser de första vackert röda löven på skolgården, är det fortfarande lite sommarvärme i luften. Efter den här veckan har nästa alla ettorna fått stifta bekantskap med min "Aja-baja-låda". Det är en låda med alla dåliga exempel, böcker som varit med om saker som böcker inte mår bra av. Exempelvis kaffespill, bad, hundtänder och så vidare. Läs fler inlägg om "Aja-baja-lådan" här.

Treornas lektioner missade jag i måndags, men vi fortsätter ett tag till med dilemmasagorna (läs föregående inlägg här). Med tvåorna talar jag just nu och fack- respektive skönlitteratur. Förra och denna veckans lektioner har vi gått igenom hur de olika sorternas böcker står i biblioteket.

Den här veckan hade också de sista grupperna från förskoleklasserna sin första biblioteksintroduktion. De har fått lyssna på sagan om Princessan på ärten. Nästa omgång de kommer blir det i helklass och då kommer vi att läsa Pia Lindenbaums Kenta och barbisarna. Men det är nästa vecka. Och på tal om nästa vecka, så kommer vinnaren i Sommarboksutmaningen att avslöjas på tisdag i nästa vecka. Håll utkik, spänningen är olidlig!