onsdag, november 10, 2010

Två nya lättlästa

Önskelistan av Åsa Karsin handlar om Tora. Det är en fin liten historia som skildrar hennes liv under årets sista månad. Det bakas pepparkakor och skrivs önskelistor och pyssls med julklappar. Men det finns orosmoln. Toras älskade morfar hamnar på sjukhus på grund av sitt dåliga hjärta. Och när man firar lucia på skolan för det bara finnas en lucia. Fröken har bestämt att man ska lotta. Tora vill verkligen gärna vara lucia.

Allt ordnar sig inte till det bästa för Tora. Hon känner sig stundtals som världens ledsnaste tjej. För så är det ju i livet: man kan bli ledsen, men så småningom kan saker och ting bli ganska bra ändå.

Betydligt mer uppsluppen är första delen i Tomas Hallings nya serie "Trio i trubbel". Den heter Läskigt läge och handlar om syskonen Linus, Maja och Oskar. De ska på nåder få bege sig till sjön alldeles själva för att bada. Bara de lovar sina föräldrar tre saker: vara försiktiga, vara hemma senast klockan fem och, viktigast av allt, inte gå nära Slottet. Men varför är det så viktigt att de inte går nära slottet? Naturligtvis gör förbudet barnen olidligt nyfikna...

En småläskigt historia med ett bitvis dråpligt slut.

Inga kommentarer: