torsdag, december 02, 2010

Lite om den första veckan i advent - som nu snart är till enda


Nu övar luciatågen som bästa på våra skolor. På Backa går tåget ute i år, det kommer att bli så vackert och stämningsfullt.

I går hade jag och kollegen Lotta förmånen att få komma till Helsingborg och prata inför skol- och biblioteksfolk där. De har startat ett formaliserat samarbete mellan skola och folkbibliotek, där skolorna bland annat får möjlighet att köpa tjänster de inte kan ordna själva av folkbiblioteket. Skolorna får också möjlighet att träffa personal från folkbiblioteket och prata om vad dessa erbjuder i sitt "grundutbud" och fundera över vad för slags skolbiblioteksverksamhet man behöver på sin skola för att klara eller öka elevernas måluppfyllelese.

Nu har jag börjat öppna Bamses advenstkalender, som jag gör varje år på Backa, med de grupper som kommer hit, samtidigt som vi tänder adventsljus. Jag har också så smått börjat med julsagor. I tvåa bilr det "Det stora tomtebygget" ur Troll prinsessor och vanliga barn och i ettan kommer det att bli sagan om Tomteluvan, berättad med sagoskriner, fritt ut En bok för allas Sagor att läsa och berätta.

Ute fullkommligt tumlar barnen runt i snön och passar på att njuta så mycket som möjligt av det ovanligt härliga vintervädret! Bilden är från spjwebster, flickr

Inga kommentarer: