onsdag, oktober 19, 2011

Vi blir firade! + lite om veckan

Lovisas rektor har bjudit på tårta, idag var Joakim Meyer från Bibliotekstjänst här och uppvaktade med jättefin blomma och en stor bokkasse och i morgon blir det tårta på Fäladsgården. Dessutom har våra två morgontidningar skrivit om oss, se Skånskans artikel här och se Sydsvenskans artikel här.

I dag har jag varit nere och kikat på Fb's Sandvargenutställning i Gröna Draken. De har läst Åsa Linds Sandvargen och arbetat vidare med den. En hel fönsterkarm är nu fylld med olika Sandvargar i vackert sandfärgad lera. Och runt omkring finns pedagogisk dokumentation bestående av de pedagogiska målen, elevernas skisser med mera. Till och med en liten dikt om Sandvargen som barnen skrivit tillsammans. Vackert!!

Nu har de första ettorna börjat få tillbaka sina bokmärken, men grupperna är lite i otakt, vissa håller fortfarande på och gör sina bokmärken. De som får tillbaka får också höra sagan om när Räven ville bli vallpojke. Med tvåorna gör jag just nu en bokstavsordningslek, för att på ett roligt sätt betona för dem hur kapitelböckerna - skönlitteraturen - står ordnade i hyllorna.

Inga kommentarer: