fredag, maj 25, 2012

Scenkonst i syrenernas tid!

Foto: talaakso, Flickr

Den här veckan pågår Bibu, scenkonstbiennal för barn och unga, i Lund. Barnteaterarbetare och -intresserade från hela Sverige och även från utlandet strömmar till vår lilla stad. Helt underbart att den då visar upp sig från sin allra bästa sida med syrenblom och klarblå himmel.

Jag har varit på fyra föreställningar själv och även förmedlat en dela klassbesök. Glädjande nog verkar det vara en del skolklasser i Lund som tar tillfället i akt att se någon av den högkvalitativa scenkonst som erbjuds dem just den här veckan, trots att det kostar dem 40:- per biljett, vilket är en ganska stor kostnad för skolan, i synnerhet om man lägger transportkostnader på det.

Helt gratis har det dock varit för alla tvåor att se föreställningen Svansjön med Scenkonstbolaget/Norrdans i regi av Kajsa Giertz. Det är en del av kommunens kulturgarantisatsning, som erbjuder en kulturupplevelse via skolan till alla tvåor, femmor och åttor. Jag såg föreställningen i onsdags kväll och tycker att den var helt fantastisk. Ta själv en tjuvtitt på Svansjön här !

Inga kommentarer: