onsdag, september 12, 2012

I dag har skolområdet haft celebert besök!

Japp, idag har skolområdet haft celebert besök, närmre bestämt av Douglas Foley, författare till böckerna om Habib. Det var alla sexor som fick träffa honom och författarbesöket finansierades delvis genom priset för Årets skolbibliotek, som ju är ett författarbesök. Vi ville ju ge den här presenten vidare till en hel årskurs och tyckte det kändes naturligt att satsa på sexorna, den årskurs då alla skolområdets elever samlas på samma skola.

Jag var med när 6a fick besök och det var en underhållande timme. Foley berättade om hur han blev författare och började skriva, vad som ligger bakom valet av karaktärer och miljöer i Habib-böckerna och historien om hur han blev mutad med bullar för att skriva. Alla elever hade läst minst en bok var, många flera, de hade förberett sig med frågor och en del hann de ställa. Det blev mycket fniss, men också ett helt klassrum fullt av väldigt allvarligt lyssnande elever.

När jag lämnade Foley hade han tre klassbesök kvar. Jag hoppas alla blev lika lyckade som det första. Norra Fäladen tackar Douglas Foley för att han orkade gå upp i svinottan och flyga till Skåne för vår skull!

Inga kommentarer: