fredag, mars 15, 2013

Teater, skolbio och författarbesök

Den här veckan har präglats av fortbildning och Skapande skola. Vi förjade veckan med två utvecklingsdagar. Om den stora föreläsningen i Arenan med Dylan Wiliam har Emma Rosén skrivit på Unikums blogg. Om vår ikt-dag med teach meet har Johanna Karlén på ikt-samordningen i Lunds kommun skrivit.På onsdagen fick vi finbesök från Stockholmsbaserade Teater Pero som spelade sin föreställning Lyckans galoscher för alla ettorna på Norr. Så här såg det ut när ca 160 elever och pedagoger samlades för en gemensam kulturupplevelse i Fäladsaulan:
Pero i Fäladsaulan. Foto: Klara Önnerfält cc
På torsdagen var det dags för Skapandeskola-evenamang igen- Då hade alla femmorna besök av Mårten Sandén. Han började på Svenshögsskolan där han träffade en klass och tog sig sedan vidare till Lovisa där han fick träffa tre klasser. Eleverna hade läst och förberett frågor och enligt de lärarreaktioner jag fått nu på morgonen vad det mycket lyckat. Många bra diskussioner kring skrivande och litteratur hade uppstått. Ett gäng fyror smög sig också på vårt celebra besök i matsalen och tiggde autografer. En elev konstaterade: "Du har samma rakvatten som min pappa". Så kan det vara när man får komma riktigt tätt inpå en livs levande författare!

Just nu pågår väldigt många av de Skapandeskola-aktiviteter som jag bokat in för läsåret. Ettornas och femmornas nämnde jag ovan. Fyrorna är också i full gång med sin mangaverkstad, tvåorna har i dagarna varit på skapande verkstad på Skissernas museum och treornas teaterkurs är precis avslutad. Jag har hittills hört nästan uteslutande positivt, men ska så småningom utvärdera med elevråden också, så att eleverna får chansen att säga sitt inför nästa år. Gårdagens skolbiodag gav verkligen mersmak, det hade varit väldigt kul att få in lite mer rörlig bild i skapandeskola-planen inför nästa år.

Inga kommentarer: