måndag, april 15, 2013

Lunch i Lovisabibblan

Som ett resultat av den stora skolbiblioteksenkäten som gjordes i hela Lund i fjol, och av alla fyror på Lovisa, håller biblioteket nu öppen på lunchrasten på måndagen och fredagen. Det är de dagar när jag jobbar på Lovisa, för att kunna ha öppet fler luncher hade man fått engagera någon annan personal.


Det som enkäten visade var att eleverna var ganska missnöjda med tillgången till sitt bibliotek. Den visade också att de gillade sitt bibliotek mycket, men de ville ha mer av det. Därför la jag om mina egna lunchraster, så att jag kan bemanna biblioteket just under lunchen på måndagen och fredagen och själv äta sent de dagarna.

Biblioteket ligger i direkt anslutning till matsalen, så det är helt naturligt för alla elever att ta en sväng in här efter maten. Många stormar in i för att så fort som möjligt kolla efter reserverade böcker som de väntat på. Många är mest intresserade av att få spela en liten stund på datorn.

Det kan bli ganska trångt i bibblan, som inte är något stort rum på Lovisa. Ett gäng hänger framför datorn, andra sitter i klungor i sofforna och läser KP eller böcker. Mot slutet av lunchen brukar det kommer in några femmor som spelar kort vid de runda borden. Trots att det ofta blir många barn på liten yta är stämningen oftast väldigt mysig, så klart i varierande ljudlighet.

Inga kommentarer: