onsdag, oktober 16, 2013

Uppryckning, Internationella skolbiblioteksdagen i antågande!

Det har blivit lite tyst här på bloggen ett tag. Det beror dels på att jag gått och värpt på ett superanalyserande och intelligent blogginlägg om bokmässan som inte hunnit bli skrivet och dels på händelser här på skolan som kommit före allt. Men nu är det dags för en uppryckning; nästa vecka är det Internationella skolbiblioteksdagen och vi har ett riktigt fint program på fång. Det här kommer vi att göra i nästa vecka:

Internationella skolbiblioteksdagen infaller tisdagen 22 oktober. Då kan alla klasser besöka biblioteket för att skåla i bubbel och hurra för sitt bibliotek. Lista finns i personalrummet där man kan skriva upp sig så att inte
alla kommer samtidigt.
Följande aktiviteter riktar sig till de olika årskurserna, de kan man göra när man vill under veckan, så behöver man inte känna sig pressad att klämma in det just på tisdagen:


•         För f-klassen: tipspromenad med frågor om kända barnbokskaraktärer (tänkte mig att göra den bildbaserad, så att de ska klara den själva).
•         För ettorna: Designa en musmatta som påminner om skolbibliotek, böcker och läsning. Bästa förslaget trycks och skickas som gåva till förvaltningschefen, så att han varje dag ska påminnas om att alla elever har rätt till skolbibliotek.
•         För tvåorna: Skriv en lista med de fem viktigaste böckerna att läsa (kanske i mindre grupper så att de får diskutera sina förslag?), dessa hängs sedan upp i biblioteket.
•         För treorna: spökhistorieskrivartävling, skriv en spökhistoria, de bästa trycks i en ”Backas spökantologi” (det är ju också Halloween i antågande). För de som inte alls vill skriva finns möjligheten att illustrara någon annans berättelse.

Inga kommentarer: