tisdag, januari 14, 2014

Välkomna till vårterminen 2014

Som vanligt rivstartar terminen här på Backabibblan. Här är lite av vad vi har på gång just nu.

Alla klasser 1-3 kommer att erbjudas att rösta i Bokjuryn i vår. Den här veckan har jag börjat med introduktionen till det, halva 2a, b och c började i måndags med att se en informationsfilm från Barnens bibliotek (se den sist i det här inlägget) och de första eleverna kommer att börja rösta måndagen den 27/ om allt flyter på som det är tänkt.

Fa var här idag och lånade böcker och lyssnade på Lind/Lundgrens Dunderlunds bästa bokstav. Det är nog en av mina bilderbokshögläsningsfavoriter, i synnerhet för förskoleklassbarn, som precis är i det skedet då det upptäcker och funderar på bokstäver. Flera av de här eleverna lånade lättlästa böcker i dag för att kunna läsa själva. Många lånade också bilderböcker för att ha som högläsning hemma.

I dag har jag också varit inne i 1 b för det högtidliga öppnandet av paketet som innehöll den färdiga musmattan (läs med om detta här). Eleven som ritat det vinnande bidraget fick så klart öppna. Det blev väldigt snyggt, så snyggt att det (nästan) grämer mig att jag bestämt att vi ska ge den till Mats Jönsson, jag skulle gärna velat behålla den själv. Vi fick repetera lite för eleverna varför vi skulle ge den till Mats, vem han är (chef för Barn- och skolnämnd Lunds stad) (och händelsevis tillika granne med eleven som ritat vinnarbilden...). Så nu ska vi snart kunna bjuda it honom, tills vidare placerades musmattan i 1d's klassrum så att de ska kunna får njuta av den så länge.

Annat på gång i vår: Vår pappabokcirkel börjar ta form. Inbjudan ska snart gå ut till alla föräldrar med barn i skolan på Norra Fäladens skolområde, håll utkik efter det! Fäladen läser tuffar på. Jag ska till 3c på torsdag och visa bloggen, sedan kan de också börja skriva. Och BMSL har hört av sig och är intresserade av att hänga på och det kan de få göra, tycker vi. Och senare i vår vill både Skolbibliotekscentralens introduktionskurs för skolbibliotekarier i Lunds kommun och studenter från ABM komma tillbaka och göra studiebesök hos oss.

Här är Bokjuryns introduktionsfilm, för dem som vill se den igen. Och vill man läsa mer om arbetet med Bokjuryn på backa kan man göra det i tidigare inlägg här.

Inga kommentarer: