tisdag, februari 18, 2014

ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA??

Det är nu ett par veckor sedan vi skolbibliotekarier på Norra Fäladen via lärare på våra fem skolor, bjöd in alla pappor till elever på skolorna till vår nystartade pappaläsecirkel. Tanken med läsecirkel är att träffas, prata böcker och läsning, tipsa och tipsas och utbyta idéer och åsikter. Och att fika lite så klart. En av de fyra träffarna vi planerar i vår kommer att gästas av förre läsambassadören, illustratören, författaren, pappan, skejtaren, läsinspiratören Johan Unenge. Vi kör igång på tisdag. Jag tycker själv att det låter rätt trevligt.

Men någonting är fel. Eller har blivit fel. Med vårt sätt att kommunicera budskapet eller med budskapet i sig? Jag vet inte, men bara två (2!) av de i runda slängar tusen papporna vi har bjudit in har anmält sig. Hjälp mig här nu: Vad är fel? Fyra träffar på en hel termin, man behöver ju så klart inte ens gå på alla, man kan gå på en och bara bli lite lite tipsad, det kan väl inte vara för mycket tid? För något så viktigt som våra barns framtid. Utvecklingen av våra ungars hjärnor. Jag vet ju att ni är engagerade pappor, många av er tillbringar nog fyra timmar  i veckan på handbolls- eller fotbollsträningen. Eller är det att det är på kvällen? Mitt i nattningen kanske och man har svårt att komma ifrån? Ja, kanske men ändå, på tusen pappor finns det väl i alla fall tio som har en fru/sambo som kan ta över ansvaret för denna viktiga uppgift åtminstone fyra kvällar på ett halvår?

Förlåt om jag låter lite raljerande här. Men jag vill så gärna höra ert svar:

ANDRA SIDAN, ÄR NI KLARA????

1 kommentar:

Klara sa...

PS: vi tar gärna emot anmälningar även från andra delar av Lund. Ja till och med Malmö och Eslöv. I mån av plats så klart.