måndag, september 07, 2015

Lite olika tips.

Snubblade på den här på twitter, en sida som tipsar om 103 saker att göra innan, under och efter läsning. Många roliga tips! Till exempel att göra en "Oprah bookclub", ett påhittat panelsamtal mellan bokens författare och en pratshowvärd (bygger ju på att eleverna känner till det konceptet). Den svenska motsvarigheten skulle kanske kunna heta att "göra en Babel". Annars kan man framföra en pantomim ur en scen ur boken -klart mer utmanande än att dramatisera med ord. Eller skriva ett vykort från någon person i berättelsen, rita en karta på någon plats i boken (om det inte redan finns - en av fantasygenrens signum, att det finns en karta i början av berättelsen har ju lite smittat av sig på andra genrer inom barnlitteraturen) och många fler förslag hittar ni på listan.

Vår finfina förening för skolbibliotek i södra Sverige Skolbibliotek Syd har alltid många bra program på gång. Den 8 oktober blir den miniskolbibmeet på Gunnesboskolan i Lund, anmäl dig här!

Det här var också en sak jag såg på Twitter som jag tyckte var så fräck: blackout poetry. Har inte testat med visst ser det fint ut!

Inga kommentarer: